Afke Boven Beeld: Reni van Maren Screenshot 2023 05 24 15.02.27

Afke Boven volgt Dione de Graaff op als presentator NOS Formule 1

Afke Boven (43) is de nieuwe presentator van het Formule 1-programma NOS Formule 1. Dat meldt het medium vrijdag. Boven neemt daarmee Dione de Graaff over, die het programma de afgelopen twee jaar presenteerde.

Boven is sinds 2022 presentator van het NOS Journaal. Die taak gaat ze combineren met het presenteren van NOS Formule 1. Dit programma wordt na elke grand prix uitgezonden en is altijd op zondag. Het tijdstip wisselt door de wisselende locaties van de grands prix. De presentatrice gaat daarnaast de NOS Formule 1-podcast en de uitzending van de Dutch Grand Prix van Zandvoort presenteren, die live door de NOS wordt uitgezonden.

Lees ook: NOS-nieuwslezeres Afke Boven dol op showbizznieuws: ‘Glennis Grace verdient een tweede kans’

Dol op snelheid

“Sporten met snelheid vind ik enorm interessant, zoals de Formule 1”, zegt Boven. “Ik volg de Formule 1 al sinds de tijd dat Michael Schumacher en Mika Häkkinen met elkaar de strijd aangingen voor het kampioenschap. Met name de verhalen, zowel de menselijke kant als de technische aspecten, maken deze sport zo boeiend om te volgen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s het publiek mee te nemen in die bijzondere verhalen.”

De Graaff blijft werken bij NOS Studio Sport en gaat daarnaast uitzendingen maken voor NOS Evenementen. NOS Evenementen maakt programma’s en documentaires over bijzondere evenementen, zoals staatsbezoeken en Prinsjesdag.

Beeld: Reni van Maren