Celine Dion

Zo gaat het nu met Céline Dion

Céline Dion doet er “alles aan om te herstellen” van het stiff-personsyndroom waar ze aan lijdt. Dat zegt haar oudere zus Claudette in gesprek met HELLO! Canada. “Ze is een sterke vrouw”, aldus Claudette.

“Het is een ziekte waar we zo weinig van weten”, aldus de zus van de 55-jarige zangeres. “Ze heeft krampen die niet onder controle te houden zijn. Een beetje wanneer je midden in de nacht wakker wordt vanwege kramp in je been of kuit. Dat is het een beetje, maar dan in alle spieren.” Volgens Claudette is er weinig wat zij en haar familie kunnen doen om de pijn van Dion te verminderen. Vooralsnog is er geen medicijn gevonden dat helpt tegen de klachten die de zangeres ervaart.

In december 2022 maakte Dion via een video op Instagram weten dat zij lijdt aan het stiff-personsyndroom, een zeldzame en ongeneeslijke neurologische aandoening. De ziekte veroorzaakt spasmen bij Dion, die invloed hebben op haar stembanden en vermogen om te lopen.

Dion heeft stelde haar wereldtournee al uit, maar in mei heeft zij deze geannuleerd. De zangeres zou op 26, 27 en 29 augustus in de Ziggo Dome in Amsterdam staan.