"tina The Tina Turner Musical" Opening Night

Wereldsterren delen verdriet over overlijden Tina Turner

De dood van legende Tina Turner heeft er ook bij wereldsterren flink ingehakt. Zij eren de 83-jarige zangeres, die woensdag na een lang ziekbed stierf, op hun social media.

Eros Ramazzotti vindt dat met het overlijden van Tina “een geweldige vrouw” en “wereldwijd icoon” is heengegaan. “Ik ben diep ontroerd door het nieuws”, schrijft de Italiaanse zanger op Instagram. Hij had in 1998 samen met Turner een grote hit met het nummer Cose Della Vita – Can’t Stop Thinking Of You.

“Tina was een icoon voor ons allemaal in elke vorm, artistiek en menselijk. We verliezen een geweldig persoon”, zegt Ramazzotti ook. “Dag Tina, ik ben je eeuwig dankbaar.”

‘Onaantastbaar’

Ook diverse andere muzieksterren denken woensdag aan Turner. Elton John schrijft op Instagram dat “we een van ’s werelds meest opwindende artiesten zijn verloren”. “Ze was een legende op plaat maar ook op het podium. Ze was onaantastbaar”, zegt hij.

Pionier

Volgens Mariah Carey worden “de woorden legendarisch, iconisch, diva en superster te veel gebruikt en toch belichaamt Tina Turner ze allemaal en nog veel meer”, zo schrijft ze. De zangeres noemt haar “een ongelooflijke artiest, muzikant en pionier. Voor mij zal ze altijd een overlever en een inspiratie voor vrouwen zijn. Haar muziek zal nog generaties lang blijven inspireren. Rust zacht, koningin.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mariah Carey (@mariahcarey)

Godin

Oprah Winfrey noemt Tina niet alleen een rolmodel voor zichzelf, maar voor de hele wereld. Op Instagram staat de presentatrice stil bij de dood van haar goede vriendin, die vaak te gast was in haar talkshow.

“Ik begon als een fan van Tina Turner, daarna een totale groupie die haar van show tot show volgde over het land en uiteindelijk werden we echte vrienden”, herinnert Winfrey zich. “Ze is voor altijd een godin van rock ‘n’ roll die zoveel innerlijke kracht had die tijdens haar leven bleef groeien.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah)