Gettyimages 109143533

Vlaamse zanger Hugo Sigal herdenkt zijn Nicole: ‘Zie haar oorbellen nog steeds op de kast liggen’

Een jaar geleden moest zanger Hugo Sigal (75) afscheid nemen van zijn Nicole, met wie hij sinds 1970 het duo Nicole & Hugo vormde. Voor haar schreef hij een prachtig lied, waarmee hij haar een jaar later op Instagram herdenkt.

Nicole Josy leed aan Alzheimer en stierf op 4 november 2022 op 76-jarige leeftijd na een val van de trap. Hugo moet alleen verder en dat valt hem zeer zwaar, vertelt hij in het VRT-programma Het Huis. Toch ging hij door met muziek maken, maar altijd met Nicole in gedachten. Voor haar schreef hij De dozen staan klaar. “De dozen staan klaar maar ik ben het nog niet”, zingt hij. “Alles kent hier zijn plaats, zelfs mijn verdriet. Waar ik ook ga, het is jou dat ik zie. Laat me niet los, blijf nog wat hier.”

‘Moeilijk te bevatten’

Heel België sloot het lied in het hart: De dozen staan klaar werd meteen nummer 1 op iTunes. “Het blijft moeilijk te bevatten, hard om te aanvaarden. Eén jaar zonder jou al. Maar ik hou je voor altijd heel dichtbij, lieve Mama! hartje -Papa”, schrijft Hugo bij het fragment.