Russell Brand An Evening With Russell Brand At Esquire Townhouse With Dior

Vermeend slachtoffer Russell Brand: ‘Voel me gebruikt’

De actrice die Russell Brand vrijdag in de Verenigde Staten heeft aangeklaagd voor seksueel misbruik voelde zich “walgelijk” na het vermeende incident. “Ik voelde me gebruikt en misbruikt. Walgelijk is het enige woord om het te omschrijven. Ik had het gevoel dat ik werd gebruikt, dat ik gewoon een object was voor zijn kortstondige opwinding”, zegt het vermeende slachtoffer, dat anoniem wil blijven, in een interview met The Sunday Times.

De Britse comedian en acteur werd vrijdag in New York aangeklaagd voor seksueel grensoverschrijdend gedrag op de set van de film Arthur (2011). In zijn geboorteland stapten eerder al vier vrouwen naar voren met soortgelijke verhalen. Er loopt nog een onderzoek naar die beschuldigingen. De 48-jarige acteur heeft de aantijgingen ontkend en gezegd dat al zijn seksuele contact met wederzijdse instemming is geweest. Op de aanklacht in de VS heeft hij nog niet gereageerd.

De actrice zegt dat Brand eerst zijn geslachtsdeel liet zien aan de hele cast en crew op de set van Arthur. Later op die dag zou de acteur haar zijn gevolgd naar het toilet en haar daar hebben gedwongen tot orale seks terwijl een ander crewlid de deur buiten bewaakte. In rechtbankdocumenten staat volgens The Sunday Times dat ze nog steeds veel last heeft van “schaamte en angst” en “moeite heeft om mensen te vertrouwen”. Ze eist een schadevergoeding van Brand.

Kracht terugkrijgen

In het interview vertelt ze dat het nieuws over andere vermeende slachtoffers haar aanspoorde naar de rechter te stappen. “Ik wil mijn eigen kracht terugkrijgen door erover te praten”, legt de vrouw uit. “Ik denk niet dat ik dat alleen had gekund. Hopelijk zullen andere vrouwen, als ze zien dat een andere vrouw vertelt wat haar is overkomen, de kracht in zichzelf vinden om zich uit te spreken.”

Destijds durfde de actrice zich niet uit te spreken. “Iedereen sluit gewoonlijk de ogen voor slecht gedrag op een set”, zegt ze. “Als ik naar voren was gekomen en iets had gezegd tegen bijvoorbeeld een productieassistent op de set, wat zouden ze dan doen? Zouden ze Russell Brand ontslaan of zouden ze mij ontslaan?”