Madonna Gettyimages 1463282285

Uitlopen concert Madonna in Londen kan dure grap worden

Madonna riskeert boete van 300.000 pond (zo’n 346.000 euro) voor het concert dat zij zondagavond in de O2 Arena in Londen gaf. Dat melden Britse media. Doordat het optreden te laat startte en het concert iets uitliep door technische problemen, stond Madonna langer te zingen dan volgens de vergunningen toegestaan is.

Concerten in de O2 Arena moeten op zondag om 22.30 uur afgelopen zijn, onder meer vanwege de geluidsoverlast. Maar Madonna speelde door tot 23.00 uur. Dit kan de Queen of Pop een boete van 300.000 pond opleveren. In theorie kan de O2 Arena een boete krijgen van 10.000 pond per minuut dat concerten uitlopen. Het hangt ervan af hoe streng Greenwich, het stadsdeel waar de O2 Arena onder valt, de regels gaat hanteren.

Overigens was Madonna zich wel bewust van het feit dat zij uitliep. Uiteindelijk misten de fans in Londen vier nummers op de setlist, waaronder Celebration en Like a Virgin, die de zangeres bij andere concerten wel zong.

Wereldtournee

De 65-jarige zangeres begon zaterdagavond in Londen aan haar wereldtournee, zo’n drie maanden later dan gepland. De Celebration Tour van de Amerikaanse zangeres zou aanvankelijk al in juli beginnen, maar moest worden uitgesteld nadat ze eind juni met een bacteriële infectie werd opgenomen op de intensive care. De Celebration Tour voert langs de carrière van de zangeres, die vele hits scoorde als Like a Virgin, Holiday en Like a Prayer.

In december komt ze ook naar Nederland. Op 1 en 2 december staan optredens gepland in de Ziggo Dome in Amsterdam.