Friends Matthew Perry The 5th Annual Screen Actors Guild Awards Arrivals

Uit prullenbak geviste scripts van Friends geveild

Scripts van twee afleveringen van Friends die zich afspelen in Groot-Brittannië zijn op een veiling voor 22.000 pond, ruim 25.000 euro verkocht. De scripts waren jaren geleden uit de prullenbak gevist door een oud-medewerker van de Britse Fountain Studios. Daar werden de twee afleveringen opgenomen.

Het is onduidelijk van wie de scripts waren. Mogelijk had een van de acteurs ze na de opnamen weggegooid. De vinder had ze uit de prullenbak gehaald en in een la gelegd. Onlangs bij het uitruimen van de la, kwamen ze weer tevoorschijn. De verkoper bood ze ter veiling aan omdat ze “het verdienen om eigendom te zijn van een grote Friends-fan”.

Bieders werden ‘gek’

Het gaat om de tweedelige seizoensfinale van serie 4 uit 1998 met als titel The One With Ross’s Wedding. Veilingmeesters van Hanson Ross in Royston, Hertfordshire, zeiden dat bieders “gek” werden toen de scripts ter veiling gingen. Geschat was dat de scrips tussen de 700 en 1000 euro op zouden brengen.

Hevige concurrentie

Een “internationale onlinebieder” heeft de scripts uiteindelijk gekocht. Er werden geen verdere details over de koper gedaan, maar het veilinghuis zei wel dat de concurrentie hevig was. Er waren 219 biedingen van over de hele wereld geplaatst.