Taylor Swift Gettyimages 1508067434

Tickets voor Taylor Swift in ArenA uitverkocht

Alle reguliere tickets voor de drie concerten die Taylor Swift in juli 2024 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geeft, zijn uitverkocht. Dat heeft promotor Greenhouse Talent woensdagavond laten weten. Per concert waren er 55.000 kaarten beschikbaar. Er zijn nog wel enkele VIP-tickets over, meldt de organisator.

De verkoop van tickets voor Swift in andere landen leidde tot flinke problemen online. Zo ging het dinsdag mis in Frankrijk op de Franse website van Ticketmaster, het bedrijf dat de verkoop van de kaartjes organiseert. Een week geleden waren er problemen met de kaartverkoop voor concerten van Swift in Singapore. In de VS klaagden fans Ticketmaster zelfs aan toen het systeem de grote toestroom van fans niet aankon.

Greenhouse Talent meldt niet of er veel problemen waren met de online verkoop. Op sociale media klaagden fans wel dat zij lang in de wachtrij moesten staan en soms achter het net visten. Op Marktplaats stonden aan het begin van de avond al meer dan honderd tickets te koop. Zij werden vaak ver boven de reguliere prijs aangeboden of per bod verkocht.

Aanmelden

De promotor beklemtoont dat “tickets op naam van de hoofdboeker staan, dus tickets via Marktplaats en andere doorverkoopsites geven geen toegang”. De naam van de hoofdboeker wordt bij de ingang van de ArenA gecontroleerd, aldus Greenhouse Talent.

Fans moesten zich eerder al aanmelden op een speciale website om kans te maken op de mogelijkheid om kaarten te kopen. Hoeveel mensen zich hiervoor hebben aangemeld, wil Greenhouse Talent niet zeggen.