Taylor Swift vol energie begonnen aan eerste tour in vijf jaar

Taylor Swift is begonnen aan haar eerste tournee in vijf jaar tijd en dat is haar goed bevallen. De zangeres heeft haar fans de afgelopen jaren erg gemist, vertelde ze vrijdag volgens Amerikaanse media aan de 80.000 bezoekers van de show in Glendale in de Amerikaanse staat Arizona.

Swift wilde de verloren tijd inhalen en had een avondvullend programma. De Amerikaanse zangeres speelde 44 nummers tijdens haar set van meer dan drie uur.

Swift had al aangekondigd dat haar tour een “reis door al haar muzikale tijdperken” zou worden. Zo speelde ze nummers van al haar tien albums.

Ticketmaster

De animo voor kaartjes was enorm groot. Zo brak Swift het record van meest verkochte tickets, 2,4 miljoen, van een artiest op één dag. De enorme belangstelling zorgde ervoor dat de website van Ticketmaster platlag. Daarnaast was de vraag groter dan het aanbod en waren veel tickets door bots opgekocht, tot groot ongenoegen van fans en de zangeres zelf.

Het concert was het eerste van 52 in de Verenigde Staten. Internationale shows zijn nog niet aangekondigd, maar wel beloofd. In 2015 was Swift voor het laatst in Nederland.