Jerry Seinfeld Netflix Unfrosted Premiere

Studenten lopen uit protest weg bij speech van komiek Jerry Seinfield

Studenten zijn weggelopen tijdens een speech van Jerry Seinfeld, waarbij boegeroep klonk en een Palestijnse vlag werd gedragen. Dit is te zien in een video die op X wordt gedeeld. De comedian en zijn vrouw hebben meermaals openlijk hun steun voor Israël uitgesproken.

Seinfeld was voor een toespraak op Duke University in Durham omdat een van zijn zoons daar zit en zijn dochter er eerder afstudeerde. Hij hield een toespraak voor de afgestudeerde studenten van dit jaar en mocht ook een eredoctoraat in ontvangst nemen. Volgens CNN liepen ongeveer dertig studenten weg toen de speech begon. Naast boegeroep was er ook steun voor Seinfeld te horen, door het herhaaldelijk roepen van zijn voornaam.

‘Begrijpen het gevoel’

“We begrijpen het gevoel dat in onze gemeenschap leeft”, liet woordvoerder van de universiteit Frank Tramble weten. “En zoals het hele jaar al het geval is, respecteren we het recht van iedereen op Duke om hun visie vreedzaam te uiten. Zonder dat daarbij afgestudeerden en hun families worden belemmerd om hun prestaties te vieren.”