Shakira

Shakira bij meest genomineerde artiesten voor Latin Grammy’s

Shakira zit bij de meest genomineerde artiesten voor de Latin Grammy Awards. Dat blijkt uit de lijst die dinsdag werd gedeeld door The Latin Recording Academy.

De zangeres maakt kans op zeven beeldjes, onder meer in de categorie Song of the Year met Acróstico en Record of the Year met Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53. In die laatste categorie neemt ze het onder anderen op tegen Christina Aguilera, die kans maakt met het nummer No Es Que Te Extrañe. De grootste kanshebber bij de Latin Grammy Awards is Kevyn Mauricio Cruz Moreno, die als songschrijver en producer van meerdere platen maar liefst dertien keer kans maakt.

De 24e jaarlijkse ceremonie vindt plaats op 16 november in het Spaanse Sevilla en wordt uitgezonden in de VS en Spanje. Met de jaarlijkse prijzen worden latinliedjes en -artiesten gevierd, waar onder meer de Spaanse en Portugese taal onder vallen. Tussen de eerdere winnaars zitten artiesten als Juanes, Daddy Yankee, Marc Anthony en Luis Fonsi. Ook Shakira won de prijs al meerdere malen.