Russell Brand An Evening With Russell Brand At Esquire Townhouse With Dior

Russell Brand aangeklaagd om grensoverschrijdend gedrag

De Britse komiek Russell Brand is in de Verenigde Staten aangeklaagd om grensoverschrijdend gedrag dat in 2010 op een filmset plaats zou hebben gevonden. Een vrouwelijk slachtoffer eist een schadevergoeding. In eigen land loopt er ook een onderzoek naar de 48-jarige Brand om mogelijk seksueel misbruik.

De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het incident plaatsvond op de set van de film Arthur, waarin Brand de hoofdrol vertolkte. De Brit speelde een drinkende, flirtende erfgenaam en het vermeende slachtoffer was figurant in de romantische komedie. Op zeker moment zou Brand ongevraagd en in het bijzijn van medewerkers van de filmset zijn geslachtsdeel aan haar hebben laten zien. Dat gebeurde volgens de aanklaagster in het beroemde restaurant Le Cirque in Manhattan.

Volgens de aanklacht volgde Brand de vrouw later op de dag naar het toilet, waar hij zijn broek naar beneden trok en haar dwong orale seks met hem te hebben. Dat zou zijn gebeurd terwijl een medewerker van de producent buiten stond om de deur te bewaken. Ook Warner Bros Pictures en andere bedrijven die betrokken waren bij de productie van de film worden door de vrouw aangeklaagd.

De vrouw zegt dat ze “ernstige psychologische schade” aan het seksueel grensoverschrijdende gedrag heeft overgehouden. Omdat ze nog altijd in de filmindustrie werkt, wil ze niet bij naam genoemd worden. Ze eist een onbekend geldbedrag.

De aanklacht uit 2010 kan nog worden ingediend door een wet in New York die het tijdelijk mogelijk maakt om seksueel grensoverschrijdend gedrag dat eigenlijk al verjaard is alsnog te behandelen.

Brand heeft nog niet op de laatste aantijgingen gereageerd, maar zei eerder wel dat al het seksuele contact dat hij had vrijwillig was. Dit najaar werd duidelijk dat er bij de Londense politie meerdere meldingen zijn binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van de komiek.