Priscilla Presley, Lisa Marie Presley And Riley Keough Hand And Footprint Ceremony

Priscilla Presley wilde na Elvis nooit meer trouwen

Priscilla Presley wilde na haar huwelijk met Elvis nooit meer trouwen omdat “niemand aan hem kon tippen”. Dat vertelde de 78-jarige actrice volgens People tijdens een openbaar gesprek in Las Vegas. Priscilla en Elvis waren van 1967 tot 1973 getrouwd en kregen één dochter, Lisa Marie. Elvis overleed vier jaar later, op 42-jarige leeftijd.

“Elvis had het niet aangekund als ik tijdens zijn leven opnieuw was getrouwd”, aldus Priscilla. “Maar ook na zijn overlijden had ik geen enkele behoefte om nog een keer te trouwen. Niemand kon aan hem tippen.” Priscilla staat momenteel in de aandacht door de film Priscilla van regisseur Sofia Coppola, die hun relatie vanuit haar perspectief belicht. De film is gebaseerd op het boek dat Priscilla over haar leven met Elvis schreef.

Angsten en worstelingen

“Ik vind dat Sofia ons verhaal heel goed in beeld heeft gebracht”, aldus Priscilla. “We hebben veel gepraat over ons leven. Veel mensen denken: geweldig, een leven met Elvis Presley! Maar er waren pieken en dalen. Er waren angsten en worstelingen. Al heb ik altijd wel bepaalde stukken van ons leven voor mijzelf willen houden.”

Lovende kritieken

De film, die in première ging in Venetië, kreeg lovende kritieken. Dochter Lisa Marie, het enige kind van Elvis en Priscilla, was het niet eens met het script van de film. Zij vindt dat haar vader als een “manipulatief roofdier” wordt geschetst. De definitieve film zag Lisa Marie echter niet. Zij overleed in januari, op 54-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een operatie die bedoeld was om af te vallen.