Alan Arkin Premiere Of Netflix's "spenser Confidential" Arrivals

Oscarwinnaar Alan Arkin op 89-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse acteur Alan Arkin is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Zijn familie bevestigde dat aan het tijdschrift People. Van Arkin, die in 2007 een Oscar kreeg voor Beste Mannelijke Bijrol in de film Little Miss Sunshine, was al langere tijd bekend dat het minder ging qua gezondheid.

Zijn drie zonen Adam (66), Matthew (63) en Anthony (56), ook acteurs, noemen hun vader in een verklaring “een liefhebbende echtgenoot, vader, opa en overgrootvader die erg geliefd was en enorm gemist gaat worden.”

De acteur speelde recentelijk naast acteur Michael Douglas een hoofdrol in de Netflix-comedy The Kominsky Method (2021), maar zijn personage Norman keerde tot groot verdriet van de kijkers niet terug in het derde seizoen. Arkin begon in de jaren zestig met acteren, het meest bekend werd hij van zijn rollen in The Heart is a Lonely Hunter (1968), Edward Scissorhands (1990) en Glengarry Glen Ross (1992).

Bedolven onder awards

Voor zijn werk werd Arkin meermaals onderscheiden met nominaties en prijzen. Zo won hij een Golden Globe Award in 1967, kreeg hij in 2006 een Academy Award en was hij in de periode van 1967 tot 2020 zes keer genomineerd voor een Emmy.

Beeld: Getty Images