Taylor Swift

Organisator Taylor Swift-concert Rio erkent fouten na sterfgeval

De organisatie van een concert van Taylor Swift waarbij een dode viel in Rio de Janeiro, erkent donderdag dat het “alternatieve actie” had kunnen ondernemen. Concertorganisator T4F maakt bovendien excuses voor de gang van zaken en betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden van de fan die vorige week overleed. Vorige week bezweek een bezoeker voorafgaand aan het optreden van de Amerikaanse zangeres in Rio onder de verzengende hitte. De gevoelstemperatuur bedroeg ruim 58 graden en er mochten geen waterflessen in het stadion mee naar binnen.

“We erkennen dat we alternatieve actie hadden kunnen ondernemen naast datgene wat we al hadden gedaan”, zegt de directeur van organisator T4F. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die niet de meest optimale ervaring heeft gehad en voor het lange wachten op deze openbare verklaring. We zijn absoluut kapot en erg bedroefd door het overlijden van Ana Clara”, zegt de organisator over de 23-jarige vrouw die vorige week vrijdag overleed. “Ik wil onze oprechte deelneming betuigen en publiekelijk onze bereidheid uitspreken om hulp te bieden bij alles wat nodig is.”

Maatregelen

Volgens de concertorganisator hadden er meer schaduwplekken gecreëerd kunnen worden buiten het Nilton Santos-stadion. Ook had de aanvangstijd van het optreden gewijzigd kunnen worden en hadden er flesjes water mee naar binnen genomen mogen worden. Als gevolg van de extreme hitte werd de beslissing om geen water mee naar binnen te nemen, bij de optredens op zaterdag en zondag teruggedraaid. Het optreden van zaterdag werd uiteindelijk zelfs helemaal uitgesteld door de hitte en maandag ingehaald.

Dit weekend sluit Swift in Brazilië het Zuid-Amerikaanse deel van haar wereldtournee af. De zangeres treedt op vrijdag, zaterdag en zondag nog op in São Paulo. Deze concerten worden ook door T4F georganiseerd. De weersomstandigheden zijn dan een stuk minder extreem als vorige week. Het wordt naar verwachting bewolkt, regenachtig en een stuk milder qua temperatuur.