Oprah Winfrey afslankgeheim Thr Presents Live: The Color Purple

Oprah Winfrey onthult afslankgeheim: ‘Het is als een cadeautje’

Oprah Winfrey maakt de tongen los met haar slanke lijn. Tegen het Amerikaanse tijdschrift People onthult de 69-jarige talkshowkoningin hoe ze, na een levenslange strijd tegen de kilo’s, haar ideale gewicht bereikte én behoudt.

“Het feit dat er een medisch goedgekeurd medicijn is voor het behouden van je gewicht en gezond blijven, voelt als een opluchting, als een cadeautje. En niet als iets waarachter ik me moet verschuilen en waar ik weer belachelijk voor gemaakt kan worden”, zegt de presentatrice. “Ik gebruik het nu wanneer ik het gevoel heb dat ik het nodig heb. Als een middel om niet te jojoën.” Hoe dit magische medicijn heet, wil Oprah dan weer niet kwijt…

The Color Purple Dc Screening Event At National Museum Of African American History And Culture
Oprah straalt op de rode, pardon, paarse loper

‘Publieke sport om mij te kakken te zetten’

Oprah zegt ook dat ze er klaar mee is dat ze altijd schaamte heeft gevoeld als het op haar gewicht aan kwam. “Het was 25 jaar lang een publieke sport om mij te kakken te zetten. Ik ben beschuldigd en belachelijk gemaakt, en ik maakte mezelf ook belachelijk en voelde me schuldig. Het heeft vijf decennia lang mijn brein beheerst, het jojoën en de vraag waarom ik dit niet kon overwinnen. Ik was ervan overtuigd dat wilskracht mijn zwakte was. Maar dat is niet meer zo.”

Beeld: Getty Images