Golden Globes Oppenheimer Gettyimages 1908171604

Oppenheimer en Poor Things scoren meeste Golden Globes

De film Oppenheimer viel tijdens de avond van de Golden Globes in Los Angeles het meest in de prijzen. De film gaat over de geestelijk vader van de atoombom. Regisseur Christopher Nolan nam een Golden Globe voor beste regisseur in ontvangst. Hoofdrolspeler Cillian Murphy won een Golden Globe voor de beste mannelijke acteur in een dramafilm en Robert Downey jr. was de beste ondersteunende acteur.

https://twitter.com/justrooxyWords_/status/1744286450927972673

Barbie, net als Oppenheimer als favoriet getipt, moest genoegen nemen met een Golden Globe voor best aan de kassa presterende film. Ook viel de film, van Greta Gerwig, in de prijzen met het beste lied What Was I Made For? van Billie Eilish en Finneas. Maar hoofdrolspeelster Margot Robbie zag de Golden Globe voor beste actrice in een komedie aan zich voorbij gaan. Die ging naar Emma Stone voor haar rol als vrouwelijke Frankenstein in Poor Things van Yorgos Lanthimos. Deze film werd ook gekwalificeerd als de beste in de categorie komedie.

https://twitter.com/justrooxyWords_/status/1744288912179147205

Franse film beste niet-Engelstalige film

De Franse film Anatomy of a Fall van Justine Triet werd uitgeroepen tot de beste niet-Engelstalige film. Regisseur Justine Triet nam ook een prijs voor het beste scenario in ontvangst. De film kreeg ook al een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in mei vorig jaar.

Beeld: Getty Images