David Schwimmer Matthew Perry Gettyimages 1361744928

Ook David ‘Ross’ Schwimmer eert Matthew Perry: ‘Dank voor tien jaar lachen’

David Schwimmer bedankt zijn overleden Friends-collega Matthew Perry “voor tien ongelooflijke jaren van gelach en creativiteit”. Dit deed de acteur woensdag in een bericht op Instagram.

“Ik zal je onfeilbare gevoel voor komische timing en je manier van brengen nooit vergeten”, schrijft Schwimmer. “Je kon een gemiddelde dialoog pakken en die helemaal naar je hand zetten, wat resulteerde in iets wat zó origineel en onverwacht grappig was dat het nog steeds iedereen verbaast. En je had een groot hart dat je met ons deelde, zodat we een familie konden vormen met zes vreemden.”

De tekst van Schwimmer staat bij een foto uit een aflevering die zich afspeelt in de jaren ’80, toen hun Friends-karakters Ross en Chandler kennelijk iets té vol waren van de tv-serie Miami Vice. “Deze foto is van een van mijn favoriete momenten met jou”, schrijft Schwimmer. “Nu laat die me lachen en treuren tegelijk. Ik stel me voor dat je daar ergens boven bent, in hetzelfde witte pak, met je handen in je zakken, rondkijkend.”

Eind vorige maand overleed Perry thuis, hij werd levenloos in zijn bad aangetroffen. De acteur werd in kleine kring begraven.

Beeld: Gerry Images