Nicki Minaj Gettyimages 2152692462

Nicki Minaj: ‘Ik ben racistisch behandeld op Schiphol’

De Amerikaanse rapper Nicki Minaj zegt dat ze afgelopen zaterdag op Schiphol racistisch en “walgelijk” is behandeld. Ze werd aangehouden om drugsbezit, toen ze met een privévliegtuig naar Manchester wilde vliegen. De marechaussee laat weten het “vervelend te vinden dat Nicki Minaj zich slecht behandeld voelt” en spreekt racistisch optreden tegen.

De rapper beweert dat ze eruit is gepikt om haar huidskleur. “Er wordt je expres iets aangedaan omdat je van een zelfverzekerd ander ras bent”, meent zij. De marechaussee stelt dat medewerkers altijd in actie komen als er zaken aan het licht komen die strafbaar zijn. “Ongeacht wat je achtergrond is, wie je bent, waar je vandaan komt of waar je naartoe gaat”, aldus een woordvoerder van de marechaussee.

Volgens Minaj schepten de mannelijke marechaussees ook plezier in de situatie en was de enige vrouwelijke beambte ook meteen de enige met “een hart”. “Ik weet niet wanneer ik me ooit zo ongelukkig heb gevoeld”, aldus Minaj op het livestream-platform Stationhead.

De rapartieste zou die avond optreden in de Britse stad. Maar dat concert ging niet door omdat Minaj zes uur lang op Schiphol werd vastgehouden. In haar bagage waren tientallen joints gevonden. Het uitvoeren ervan is strafbaar. Na het betalen van een boete van 350 euro mocht ze vertrekken.