Matthew Perry

Nabestaanden lanceren Matthew Perry Foundation

Nabestaanden van Matthew Perry hebben vrijdag een stichting met zijn naam gelanceerd. De Matthew Perry Foundation helpt mensen met verslavingen. De zaterdag overleden Friends-acteur worstelde zelf jarenlang met alcohol- en drugsverslavingen.

Perry zette zich ook in voor anderen met verslavingsproblemen. De stichting is opgericht in “de geest van” de acteur die anderen hielp met zijn “eigen verhaal en ervaringen” en werd “gedreven door zijn passie om het verschil te maken in zo veel mogelijk levens”, zo laat de Matthew Perry Foundation weten. Perry vertelde in onder andere zijn memoires Friends, Lovers and the Big Terrible Thing: A Memoir over zijn drank- en drugsverslaving.

‘Verslaving kan je niet alleen verslaan’

De acteur zei vorig jaar al in de podcast Q With Tom Power dat hij hoopte dat mensen hem als hij zou overlijden, niet als eerste aan Friends zouden denken, maar dat ze zouden denken aan zijn hulp aan anderen. “Verslaving is veel te sterk om alleen te overwinnen. Maar samen, dag voor dag, kunnen we het verslaan.”

De 54-jarige Perry werd afgelopen zaterdag levenloos gevonden in zijn jacuzzi. Hoewel de doodsoorzaak nog niet bekend is, zou uit de eerste resultaten van de autopsie blijken dat zijn dood niet het gevolg is van een overdosis.