Michael Douglas Sag Awards

Michael Douglas openhartig over heftig jaar

Michael Douglas heeft “een heftig jaar” achter de rug. Dat vertelt de Amerikaanse acteur in gesprek met het AD.

De 78-jarige acteur rondde vorig jaar een pittige draaiperiode van zo’n zeven maanden af voor de serie Franklin, schrijft de krant. Daarin speelt Douglas Benjamin Franklin, een van de Amerikaanse founding fathers. “Tijdens de opnames moesten stenen uit mijn galblaas worden verwijderd. Dat maakte me bezorgd om de resterende maanden en mijn toekomst. Het was een strijd, maar ik wilde het heel graag doen. Nooit eerder in mijn carrière speelde ik een historisch figuur.”

Kankervrij

Douglas kreeg in 2010 de diagnose longkanker, maar is nu kankervrij. Toch heeft de ziekte gevolgen gehad voor de Oscarwinnende acteur, die desondanks besloot door te gaan met acteren. “Dit jaar ben ik van plan het rustig aan te doen, aan de bloemen te ruiken en weer aan te sterken.”

Imploderen

Wel is hij als wetenschapper Hank Pym te zien in de nieuwe Marvel-film Ant-Man and the Wasp: Quantumania, na ook in de eerste twee Ant-Man-films te hebben gespeeld. De acteur hintte eerder op de dood van zijn personage in deze Marvel-filmreeks. Wanneer het AD hem vraagt of dat echt zo is, antwoordt Douglas: “Kijk, je weet nooit hoe lang zo’n franchise nog doorgaat. Maar ik heb de makers altijd gezegd dat wanneer ze besluiten afscheid te nemen van Hank Pym, dat niet in een oogwenk mag gebeuren. Op mijn leeftijd lijkt het me eervol om met ‘knal’ te vertrekken. Misschien kan ik imploderen of zo. Alsjeblieft, trek zoveel mogelijk tijd uit voor mijn sterfscène.”