Mariah Carey

Mariah Carey is ‘ontdooid’ en luidt kerstseizoen in

Het duurt nog 54 dagen tot het kerst is maar Mariah Carey heeft woensdag alvast het feestdagenseizoen afgetrapt. Dat deed ze, een dag na Halloween, inmiddels traditiegetrouw met een ludiek filmpje op sociale media.

In de video is te zien hoe de ‘kerstkoningin’ in een blok ijs staat en langzaam ontdooit, met behulp van een aantal Halloween-figuren. Als het ijs eenmaal breekt, roept Carey dat het tijd is en klinkt haar klassieker All I Want For Christmas Is You.

Voor Carey breekt weer een lucratieve periode aan. Met haar kerstmuziek loopt ze ieder jaar flink binnen. All I Want For Christmas Is You levert haar en haar label volgens Billboard ieder jaar minstens 1 miljoen dollar op. Het nummer, dat in 1994 uitkwam, brak de afgelopen jaren meerdere streamingrecords.

Bublé

In december 2016 lukte het Carey voor het eerst om in Nederland op nummer 1 terecht te komen. In 2017 moest ze een jaar overslaan maar sindsdien is het elk jaar raak. Vorig jaar stond het nummer drie weken bovenaan.

Overigens is ook Michael Bublé, zanger van It’s beginning to look a lot like Christmas, terug uit zijn ‘winterslaap’. De mannelijke tegenhanger van Carey is te zien in een vroege kerstcommercial van een Britse winkelketen waarin supermarktmedewerkers hem vinden nadat ze een gorgelend geluid horen in een kamer die niet eerder mocht worden opengemaakt dan 1 november.