Madonna over infectie: ‘Wonder dat ik nog leef’

Madonna vindt het een wonder dat ze nog leeft nadat ze in juni in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege een ernstige bacteriële infectie. Dat vertelde de zangers bij een concert in Antwerpen zondag, blijkt uit filmpjes die een fan online zette.

“Minder dan vier maanden geleden lag ik in een ziekenhuis en was bewusteloos, en mensen dachten – voorspelden – dat ik het misschien niet zou halen”, zegt Madonna tegen het publiek. “Het is een wonder dat ik hier nu ben. Mijn moeder, God zegene haar, ze moet over mij waken. Ze zei: ‘meisje, het is nog niet jouw tijd om te gaan’. Dus daar ben ik heel dankbaar voor. Ik moet je zeggen dat ik me momenteel niet zo lekker voel, maar ik mag niet klagen, want ik leef. Ik dank God voor mijn kinderen en jullie allemaal voor jullie liefde en steun. Ik waardeer het enorm.”

Madonna belandde eind juni op de intensive care in een ziekenhuis. Ze moest daardoor haar Amerikaanse concerten uitstellen. De Europese data bleven ongewijzigd en vormden daardoor de start van haar tour. Op 14 oktober begon ze haar concertreeks in de O2 Arena in Londen. Op 1 en 2 december zal de 65-jarige zangeres in de Ziggo Dome in Amsterdam staan.