Lizzo

Lizzo reageert op beschuldigingen van wangedrag: ‘Hartverscheurend’

Lizzo ontkent dat er sprake is geweest van seksueel wangedrag en een vijandige werkomgeving bij haar in het team. Drie achtergronddansers, die vroeger deel uitmaakten van het team van Lizzo, hebben haar om die reden aangeklaagd.

“De afgelopen dagen waren hartverscheurend, moeilijk en overweldigend teleurstellend. Mijn arbeidsethos, moraal en respect zijn in twijfel getrokken. Mijn karakter is bekritiseerd”, schrijft Lizzo donderdag op Instagram. “Meestal kies ik ervoor om niet te reageren op valse beschuldigingen, maar deze zijn net zo ongelooflijk als ze klinken en te schandalig om ze niet aan de orde te stellen. Deze sensationele verhalen komen van voormalige werknemers die al publiekelijk hebben toegegeven dat hun gedrag tijdens de tour ongepast en onprofessioneel was.”

Lizzo wordt ervan beschuldigd dat ze een van de dansers dwong een naakte performer in de Bananenbar in Amsterdam aan te raken. Ook zou de zangeres een opmerking hebben gemaakt over het gewicht van een vrouwelijke danser. Lizzo staat erom bekend dat ze zich hard maakt voor ‘body positivity’.