Laatste Dag Van Lowlands

Lewis Capaldi cancelt shows wegens mentale klachten

Lewis Capaldi heeft al zijn werk tot aan zijn show op het festival Glastonbury eind deze maand stilgelegd vanwege mentale en fysieke klachten. Dat deelt de Britse zanger in een bericht op Instagram.

“Dit is een moeilijk bericht, en eentje die mij veel pijn doet om op te schrijven”, aldus de 26-jarige artiest. “Maar het spijt mij heel erg om te zeggen dat ik mijn verplichtingen moet afzeggen van nu totdat ik op Glastonbury speel op 24 juni.”

“De laatste paar maanden hebben mentaal en fysiek veel van mij gevraagd”, gaat hij verder. “Ik ben niet echt thuis geweest sinds kerst en op het moment worstel ik ermee om een beetje vat te krijgen op alles. Ik moet een moment pakken om te rusten en te herstellen, om op mijn best en klaar te zijn voor Glastonbury en alle andere geweldige shows die eraan komen. Zodat ik nog lang kan blijven doen waar ik van hou.”

Ook zegt Capaldi dat hij deze drie weken rust moet nemen “om even Lewis uit Glasgow te zijn”. “Om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden en normale dingen te doen die belangrijk zijn om me weer beter te kunnen voelen. Ik hoop dat iedereen het begrijpt.”