Queen Elizabeth Ii And Paddington Bear Beeld: Buckingham Palace/ Studio Canal / BBC Studios / Heyday Films

Koningin Elizabeth moest van regisseur vriendelijker praten tegen beertje Paddington

Koningin Elizabeth moest in de vooraf opgenomen sketch met beertje Paddington, die werd uitgezonden ter ere van haar Platinum Jubilee, iets “vriendelijker” praten. Dat onthult acteur Simon Farnaby, die in de video te zien is als de butler van de Queen, in de podcast RHLSTP van Richard Herring.

In het clipje drinkt Elizabeth, die vorig jaar 70 jaar op de troon zat, thee met beertje Paddington. Op een gegeven moment haalt de beer een boterham met marmelade, zijn favoriete snack, uit zijn hoed. Hij zegt dat hij altijd een reserveboterham bij zich heeft voor noodgevallen. “Ik ook”, reageert de Queen daarop, waarna ze haar eigen boterham met marmelade uit haar handtas haalt.

‘Alsof u tegen de kleinkinderen praat’

Dat ene zinnetje heeft Elizabeth een aantal keren opnieuw moeten zeggen, onthult Farnaby. “De regisseur vroeg aan haar: ‘majesteit, zou u het iets vriendelijker kunnen zeggen?’ En zij reageerde dan heel lief en zei: ‘het spijt me, natuurlijk’.” Volgens de acteur moest de Britse vorstin doen “alsof ze tegen haar kleinkinderen sprak” wanneer ze het zinnetje moest zeggen. “Ze zei dan: ‘oh natuurlijk, het spijt me heel erg’.”

‘Acteer de hele tijd’

Uiteindelijk kwam het goed en werden de opnames van het clipje, waarin Elizabeth en Paddington verder ritmisch meetikken op de beat van We Will Rock You, afgerond. Farnaby prees de Queen na afloop om haar acteertalent. “Ik ging naar haar toe en zei: ‘majesteit, dat was fantastisch. U bent een zeer goede actrice’.” Volgens de Queen was er echter niet veel bijzonders aan. “Wel natuurlijk, ik acteer de hele tijd.”

Beeld: Buckingham Palace/ Studio Canal / BBC Studios / Heyday Films