Kanye Wes Gettyimages 1244133002

Kanye ‘Ye’ West maakt al ratelend excuusvideo van zo’n 40 minuten lang

Kanye ‘Ye’ West heeft een excuusvideo van zo’n veertig minuten opgenomen. Dat meldt TMZ op basis van bronnen. De video, waarin hij zijn excuses aanbiedt voor antisemitische uitspraken in tweets en interviews in het najaar van 2022, wordt volgens het medium voor de release van zijn nieuwe album Vultures gedeeld. Dat komt op 9 februari uit.

De 46-jarige rapper deed verschillende antisemitische uitspraken. Zo prees Ye Adolf Hitler in een uitzending van het extreemrechtse platform Infowars en deelde hij een afbeelding van een hakenkruis op Twitter. Hij werd daarna onder meer geschorst op Twitter (nu X) en Instagram en zijn agentschap verbrak de banden met hem.

Ratelen

De rapper zou nu een paar cameramensen hebben ingehuurd om een excuusvideo op te nemen. Hierin zou Ye aan het “ratelen” zijn, aldus de bronnen tegen het medium.

Spijt

Dit is niet de eerste keer dat Ye zijn excuses aanbiedt voor zijn uitspraken en berichten. “Mijn oprechte excuses aan de Joodse gemeenschap voor elke onbedoelde uitbarsting veroorzaakt door mijn woorden of daden. Het was niet mijn bedoeling om te kwetsen of respectloos te zijn, en ik betreur ten zeerste elke pijn die ik mogelijk heb veroorzaakt”, schreef de rapper eerder in een statement.