Vanity Fair's Oscar Party 95th Academy Awards

Joe Jonas reageert: ‘De kinderen zijn niet ontvoerd’

Joe Jonas vindt het “misleidend” dat Sophie Turner hem ervan beticht hun dochters onrechtmatig vast te houden. Dat laat de 34-jarige zanger donderdag via een verklaring weten in reactie op het verzoek dat actrice Turner (27) donderdag bij de rechtbank indiende om de kinderen mee naar Engeland te nemen. Eerder deze maand vroeg Jonas de scheiding aan van Turner.

De echtscheidingsprocedure loopt bij de rechtbank in Florida, die Jonas en Turner verbiedt de kinderen te verhuizen, is in de verklaring van Jonas te lezen. De twee zouden afgelopen zondag nog afspraken hebben gemaakt over de verdeling van het ouderschap. Maar nu eist de actrice volgens hem dat Jonas de paspoorten van hun dochters overhandigt, zodat de actrice de kinderen mee kan nemen naar het Verenigd Koninkrijk. “Als hij hieraan gehoor geeft, overtreedt Joe het bevel van de rechtbank in Florida.”

De zanger streeft naar een goed gedeeld ouderschap en vindt het “natuurlijk” goed dat de kinderen in zowel Engeland als de Verenigde Staten worden opgevoed. “Dit is een ongelukkig juridisch meningsverschil over een huwelijk dat helaas eindigt. Wanneer woorden als ‘ontvoering’ worden gebruikt, is dat op zijn best misleidend en op zijn slechtst een ernstig misbruik van het rechtssysteem. De kinderen zijn niet ontvoerd.”

Uit de VS

Jonas beweert dat Turner deze juridische stap zet om de echtscheidingsprocedure naar het Verenigd Koninkrijk te halen en de kinderen “voorgoed uit de VS”. “Zijn wens is dat Sophie haar harde juridische aanpak heroverweegt en verder gaat op een meer constructieve en persoonlijke manier.”

Turner heeft donderdag bij de rechter een verzoek ingediend om de twee kinderen mee te kunnen nemen naar haar thuisland Engeland. De Game of Thrones-actrice eist “de onmiddellijke terugkeer van de kinderen die onrechtmatig zijn meegenomen of onrechtmatig worden vastgehouden”. De actrice beweert dat zij en de zanger tijdens Kerst vorig jaar hadden afgesproken om van het Verenigd Koninkrijk hun thuis te maken.

Jonas en Turner hadden sinds 2016 een relatie en trouwden in 2019.