Us Entertainment Film Television Golden Globe Arrivals

Jo Koy: ‘Kritiek op presentatie Golden Globes doet pijn’

Comedian Jo Koy is geraakt door de kritiek die hij heeft gekregen op de presentatie van de Golden Globes. “Ik zou liegen als ik zei dat het geen pijn doet”, aldus Koy in Good Morning America.

De 52-jarige Koy werd in verscheidene nieuwsartikelen bestempeld tot de slechtste presentator van de uitreiking ooit. Hij maakte grappen die achteraf voor wat controverse zorgden. Zo zei hij dat de film Barbie was gebaseerd op “een pop met grote borsten” en dat de makers van de uitreiking minder interesse hadden in Taylor Swift dan de cameraman van de National Football League (NFL). Swift komt tijdens de wedstrijden regelmatig in beeld omdat ze een relatie heeft met speler Travis Kelce.

“Het is een moeilijk publiek. Het was een pittige klus, daar zal ik niet over liegen”, zegt Koy nu. “Ik voel me slecht, maar ik ben zelf nog steeds heel blij met wat ik heb gedaan.”

De grap over Swift – “het grote verschil tussen de Golden Globes en de NFL is dat we hier minder beelden van Taylor Swift hebben. Er is hier meer keuze” – viel ook bij Swift zelf niet goed. De zangeres zat in de zaal en keek na de grap niet blij. “Het was misschien een rare grap”, blikt Koy nu terug. “Het was eigenlijk meer een sneer richting de NFL, maar zo kwam het er niet helemaal uit.”