Robbie Williams In Der Zdf Unterhaltungsshow Wetten, Dass..? Live Aus Der Messe Friedrichshafen. Friedrichshafen, 19.11

Hierdoor gaat Robbie Williams niet graag uit eten

Robbie Williams vermijdt door zijn sociale angststoornis restaurants het liefst zo vaak mogelijk. De Britse zanger maakt zich in het openbaar namelijk graag zo “klein mogelijk” en dat geldt ook voor restaurants, deelt hij zondag op Instagram.

De 49-jarige Williams vindt het vooral lastig in horecazaken waar iemand piano aan het spelen is. “Dat is ingewikkeld omdat ik weet wat er dan gebeurt. Angels, Feel of She’s The One”, zegt hij over een paar van zijn grootste hits. “Ik begrijp dat ze me eren, ik hoop tenminste dat dat is wat ze doen. Maar eigenlijk zorgt dat voor hetzelfde effect als een groot neonlicht boven mijn hoofd met een pijl en tromgeroffel: ‘dames en heren, vanavond in het restaurant meneer Robbie ‘Angels’ Williams. En als jullie allemaal naar hem willen staren, dan is dit jullie kans’. Ik krijg daar een kleine paniekaanval van.”

De zanger zegt zich dan over zijn “angst” heen te moeten zetten en de pianospeler een “knikje” te moeten geven. “Om hem te laten weten dat ik het gebaar waardeer. Dat is heel gek, want in werkelijkheid wil ik hem smeken: alsjeblieft, doe dit niet.”

Williams weet wel dat het aardig bedoeld is. “Maar mijn angst bedaart zelden na zo’n moment.”