Henry Winkler Los Angeles Season 4 Premiere Of Hbo Original Series "barry" Arrivals

Henry – The Fonz – Winkler vindt het na therapie prima dat hij ‘niet aardig is’

Acteur Henry Winkler heeft er eindelijk vrede mee dat hij geen ‘nice guy’ is. Dat vertelt de 77-jarige Happy Days-ster in gesprek met People, naar aanleiding van zijn biografie The Fonz And Beyond die komende week verschijnt. De kennis dat hij geen aardig mens is, kwam voort uit tien jaar therapie.

“Ik heb mij eindelijk gerealiseerd dat ik geen aardig mens ben”, stelt de acteur. Deze wetenschap druist in tegen het beeld dat iedereen altijd maar van hem heeft, als een van de aardigste mannen van Hollywood. “Ik ben wel een vrolijk mens”, voegt Winkler daaraan toe. “Ik ben dankbaar voor mijn leven, en die dankbaarheid stemt mij vrolijk.”

Onhebbelijkheid

Maar de acteur heeft ook in therapie geleerd dat hij soms geïrriteerd en zelfs boos mag zijn, als iemand hem teleurstelt. “En ik kan er niet goed tegen als mensen mij niet lijken te zien, als ze me negeren”, stelt de ster. “Het is een oude, maar sterke onhebbelijkheid van me.”

Moeilijke jeugd

In het boek gaat Winkler niet alleen in op zijn jaren bij de hitserie Happy Days, die hem wereldberoemd maakte. Maar hij praat ook over zijn moeilijke jeugd, als zoon van Duitse immigranten die in New York opgroeide in armoede.

Beeld: Getty Images