KISS Gettyimages 1709718101

Gene Simmons zweert met hand op Bijbel: KISS stopt écht na afscheidstournee

Fans die hopen dat KISS toch nog wat extra shows toevoegt aan zijn afscheidstournee kunnen die hoop opgeven. Bassist Gene Simmons zweert met zijn “hand op de Bijbel” in muziekblad Rolling Stone dat het concert op 2 december het allerlaatste is.

De Amerikaanse glamrockers zijn al sinds 2019 bezig met hun afscheidstournee en voegden daar al een paar keer meerdere concerten aan toe. In december staat de laatste show gepland in New York, de plek waar het in 1973 allemaal is begonnen. Volgens Simmons (74) is dat echt het definitieve einde van de band. “Ik zeg het hier, met mijn hand op de Bijbel, dit wordt het laatste optreden van KISS in make-up”, zegt de muzikant verwijzend naar de geschminkte gezichten van de bandleden.

‘Tranen komen niet gemakkelijk’

Emotioneel is de bassist nog niet, maar dat is hij naar eigen zeggen sowieso niet snel. “Als kind was mijn bijnaam op school meneer Spock”, zegt Simmons doelend op het stoïcijnse personage uit Star Trek. “Ik heb nooit veel gehad met emoties en dat soort dingen. Ik herinner me mijn oom George, van wie ik zielsveel hield. Ik herinner me dat ik bij zijn graf stond en verdrietig was, maar ik huilde niet. Tranen komen niet gemakkelijk bij mij.”

‘Ik hou van je’

Toch raakt het de bassist wel om de liefde van zijn fans te zien. Zo vindt Simmons het bijvoorbeeld een mooi gezicht om een “vijftigplusser die ons al volgt sinds zijn kindertijd” in het publiek te zien samen met zijn zoon en kleinzoon. “En die kleine jongen maakt mijn handgebaar, met twee vingers als hoorns omhoog en een uitgestoken duim, dat in gebarentaal eigenlijk ‘ik hou van je’ betekent. En hij steekt zijn tong uit. Dat doet me elke keer iets.”

Beeld: Getty Images