James Corden

Geëmotioneerde James Corden brengt ode in laatste Late Late show

James Corden heeft met een muzikale ode aan zijn programma afscheid genomen van The Late Late Show with James Corden. De 44-jarige Brit hield het daarbij niet droog. Corden sloot met het nummer That’s our show donderdagavond lokale tijd de speciale uitzending af waarmee er na acht jaar en 1200 uitzendingen een einde kwam aan zijn rol als presentator van de Amerikaanse talkshow.

“Ik zit hier met niks anders dan liefde, dankbaarheid en trots. Deze show was alles wat ik hoopte dat het zou zijn”, sprak Corden tegen de kijkers, vlak voor hij achter de piano kroop voor zijn ode. Hij benadrukte dat het programma niet alleen zijn verdienste is geweest, maar van het hele team bij de zender CBS.

In de uitzending waren onder meer de Britse zanger Harry Styles en de Amerikaanse acteur Will Ferrell te gast. Samen speelden zij voor de laatste keer het biechtspelletje Spill Your Guts. In een video op Twitter is te zien hoe Ferrell na afloop van de show met een hamer het bureau van Corden aan gort slaat.

Tom Cruise

Verder was er een eerder opgenomen filmpje te zien waarin Corden samen met Hollywoordster Tom Cruise het nummer Hakuna Matata uit The Lion King opvoert in een theater op Broadway. Corden bedient daarbij de handpop van stokstaartje Timon en Cruise is verkleed als het zwijn Pumbaa.

Enkele van de bekendste Amerikaanse talkshowhosts hadden ook een gastrol in de afscheidsuitzending. Onder anderen Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon en Seth Meyers doken daarbij op rond het bed van een slapende Corden. Ze waarschuwden hem om, nu hij stopt, niet de geheimen van de talkshowhost te verklappen. Ook de gepensioneerde David Letterman dook op in de scène.

Ook was de laatste editie te zien van het beroemde item Carpool Karaoke. De presentator reed daarin mee met zijn goede vriendin Adele, terwijl ze onderweg spraken over het naderende einde en haar nummers zongen. James Corden lichtte daarin onder meer toe te stoppen omdat hij met zijn gezin terug wilde naar het Verenigd Koninkrijk.