John Stamos Gettyimages 1402571986

Full House-acteur John Stamos besefte seksueel misbruik pas tijdens schrijven boek

John Stamos besefte tijdens het schrijven van zijn aankomende boek dat hij als kind seksueel is misbruikt. “Ik herinnerde me het een beetje. Het was er wel, maar ik had het weggestopt. Zoals mensen dat doen”, zegt de acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

De 60-jarige Stamos vindt het heel belangrijk om over alles eerlijk te zijn in zijn memoires If You Would Have Told Me, die dinsdag uitkomen. “Waar doe je het anders voor als je niet 100 procent eerlijk bent? Maar het was zwaar.”

Oppas

Eerder deze week werd bekend dat de Full House-acteur in zijn boek onthult als kind te zijn misbruikt door zijn oppas. Donderdag reageerde Stamos in een video op Instagram al op de vele berichten die daarover waren geschreven. Zo vertelde de acteur dat hij niet eerder zijn verhaal durfde te doen. “En na veel nadenken en praten met mijn familie en vrienden, vond ik dat het tijd was om erover te praten, dus heb ik het in mijn boek gezet. Het zijn maar een paar alinea’s, maar het is belangrijk en diepgaand.”