Elton John Gettyimages 1501986607

Elton John schreeuwde in bed na winst Emmy Award: ‘Dit is EGOT!’

Elton John heeft zitten schreeuwen in bed toen zijn partner hem wakker belde met het nieuws dat hij een Emmy Award heeft gewonnen. Dat vertelde David Furnish in Los Angeles tegen de aanwezige pers.

Furnish belde zijn man 03.00 uur Engelse tijd wakker om het nieuws te delen, omdat Elton John door een knieoperatie niet bij de show in de Verenigde Staten kon zijn. “Yes!”, was zijn eerste reactie via een beeldverbinding, waarna hij “dit is EGOT” zei. EGOT staat voor, Emmy, Grammy, Oscar en Tony, vier van de belangrijkste awards die er te winnen zijn en die Elton John nu allemaal in zijn bezit heeft.

Blij en vereerd

De zanger won zijn Emmy Award voor de registratie van zijn Dodger Stadium-concert uit 2022, die beloond werd met de award voor de beste variétéspecial. “Hij schreeuwde het uit”, zei Furnish volgens The Mirror over zijn toetreding tot het selecte EGOT-gezelschap. “Hij was heel blij en ongelooflijk vereerd en zei: ‘ik heb het geluk dat ik me in zo’n getalenteerd en gewaardeerd gezelschap mag begeven.”