Dolly Parton

Dolly Parton vroeger mishandeld door opa

Dolly Parton werd toen ze nog jong was uitgescholden en geslagen door haar opa, omdat hij het niet eens was met de manier waarop ze zich kleedde. Dat schrijft de zangers in haar nieuwe boek Behind the Seams: My Life in Rhinestones, dat op 17 oktober uitkomt. In dat boek beschrijft ze ook haar beroemde outfits en haar liefde voor mode.

“Het deed me pijn om uitgescholden of geslagen of wat dan ook, maar soms is er een deel van jezelf dat bereid is om ervoor te gaan als je iets heel graag wilt”, vertelt Parton (77) in een interview aan The Guardian. De countryzangeres schreef er voor het album Better Day uit 2011 een nummer over, dat “haar gevoelens over haar moeilijke jeugd samenvatte”. “Ik zou rijk worden, hoeveel het ook zou kosten”, stelt ze. “En ik zou winnen, hoeveel ik ook zou verliezen.”

In het boek staan foto’s van kledingstukken uit haar carrière, maar ook pruiken en hoge hakken. Bij de foto’s staan persoonlijke verhalen. Behind the Seams: My Life in Rhinestones wordt het derde boek van de Jolene-zangeres. In 2021 bracht ze een verzameling van haar songteksten uit en afgelopen jaar verscheen de roman Run Rose Run.