Sharon Tate Anp 202556113

Deur van huis waar Sharon Tate is vermoord wordt geveild

De deur van het huis waar actrice Sharon Tate in 1969 werd vermoord door aanhangers van Charles Manson, gaat onder de hamer. De verwachting was dat de deur een bedrag tussen 2000 en 4000 dollar op zou leveren, maar volgens nieuwszender ITV staat het hoogste bod na zeven biedingen al op 25.000 dollar (bijna 23.000 euro).

Tate, die op het moment van de moord acht maanden zwanger was, werd in augustus 1969 samen met vier anderen gedood in het huis aan de Cielo Drive in Los Angeles. De actrice was getrouwd met regisseur Roman Polanski, maar hij was op het moment van de moorden voor werk in Londen. Na de moord werd door een van de daders, Susan Atkins, op de witte voordeur met Tate’s bloed het woord pig (varken) geschreven.

Souvenir

Na de moord werd het huis door diverse andere mensen bewoond. In 1992 huurde Trent Reznor van de band Nine Inch Nails de woning, om er eind 1993 weer te vertrekken. Bij zijn vertrek nam hij de voordeur mee als een souvenir om te gebruiken voor zijn studio in New Orleans. Hier bleef de deur totdat het pand werd verlaten.