Bruce Springsteen

Bruce Springsteen is weer in ’topvorm’ terwijl hij herstelt van maagzweer

Bruce Springsteen is hoewel hij aan het herstellen is van een maagzweer in “topvorm”. Dat zegt Steven Van Zandt, gitarist van Springsteens begeleidingsband E Street Band, tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

De 74-jarige zanger moest onlangs de rest van zijn tournee uitstellen door zijn ziekte. Van Zandt heeft er alle vertrouwen in dat Springsteen weer helemaal is opgeknapt als de tour in maart wordt hervat. “We komen sterker dan ooit terug”, zegt de 72-jarige gitarist.

Springsteen en zijn E Street Band begonnen dit jaar aan hun eerste gezamenlijke tournee in zeven jaar. Volgens Van Zandt waren het “intense” maanden. “We gaan terugkomen met dezelfde intensiteit en het gaat geweldig zijn”, verwacht hij.

Verrassing

Dat er na zoveel jaar nog zoveel belangstelling voor ze was, noemt Van Zandt een mooie verrassing. “En ik denk ook dat het een eerbetoon is aan ons werk. We zijn al zolang bezig met het uitoefenen van ons vak en de nummers van Bruce blijven ook goed overeind”, zegt de gitarist. “En kijk wat er de afgelopen weken is gebeurd. We hebben een nieuw Rolling Stones-album en een nieuwe Beatles-plaat. Dat laat maar zien dat mensen met vakmanschap het vaak een tijdje volhouden.”

Springsteen en zijn band deden afgelopen juni ook Nederland aan met hun tournee en ook volgend jaar komen ze langs. Op 27 en 29 juni staan er shows gepland in het Goffertpark in Nijmegen.