Bill Cosby Gettyimages 1039620576

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Verschillende media melden dat zangeres Morganne Picard een rechtszaak is gestart tegen de 86-jarige acteur. Cosby zou haar tussen 1987 en 1990 meermaals hebben gedrogeerd en verkracht.

Picard ontmoette Cosby in 1987 op de set van The Cosby Show. Zij was daar door Cosby uitgenodigd. In de aanklacht beschrijft Picard onder meer dat ze een keer buiten bewustzijn was geraakt nadat ze een drankje had gedronken dat Cosby voor haar had ingeschonken. Zij stelt dat ze is verkracht, omdat zij later naakt wakker werd in een hotelkamer met pijn in haar vagina.

Picard klaagt ook een aantal bedrijven aan, waaronder NBCUniversal Media en Kaufman Astoria Studios. Zij vindt dat de bedrijven niet genoeg hebben gedaan om Cosby tegen te houden. Picard eist onder meer een schadevergoeding van de acteur.

Negen vrouwen

Cosby is in zijn carrière al door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij werd in 2018 al eens veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie tot tien jaar voor het misbruiken van Andrea Constand, maar hij kwam later op vrije voeten omdat het proces oneerlijk zou zijn verlopen.

In juni werd Cosby ook twee keer aangeklaagd. In de Amerikaanse staat Nevada spanden negen vrouwen, onder wie voormalig model Janice Dickinson, een zaak tegen hem aan. Begin juni spande ook voormalige playmate Victoria Valentino een zaak tegen Cosby aan vanwege seksueel misbruik.