Russell Brand An Evening With Russell Brand At Esquire Townhouse With Dior

Beschuldigde Russell Brand treedt toch op en krijgt ovatie

De komiek Russell Brand, die zaterdag van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik werd beschuldigd, heeft zijn optreden zaterdagavond in Londen door laten gaan. Volgens de BBC kreeg de acteur na afloop van de show in het Troubadour Wembley Park Theatre een minutenlange ovatie van het publiek.

Brand begon de show in Noordwest-Londen door te stellen dat hij het waardeerde dat de mensen gekomen waren. Volgens de BBC zat er op de voorste rij een vrouw die een bordje met de tekst “Wij staan achter je” omhoog hield. Nadat hij het publiek had gevraagd niet te filmen, bedankte hij de toeschouwers voor hun steun. “Ik waardeer jullie steun enorm, ik hou van jullie, ik wil een fantastische show voor jullie doen”, zei hij. “Ik heb veel dingen om met jullie over te praten. Er zijn uiteraard een aantal dingen waar ik absoluut niet over kan praten en ik waardeer het dat jullie dat begrijpen”, zei Brand, waarna er volgens de BBC gelach klonk uit de zaal.

Het optreden in Londen verliep vervolgens zoals alle optredens tot dusver zijn gegaan in de Bipolarisation-tour, waarmee hij momenteel door het land reist. Volgens de BBC keek Brand deze keer wel vaker op een papiertje en leek hij soms afgeleid. Na afloop kreeg hij een staande ovatie van een paar minuten. Brand heeft deze week en de komende maanden nog meer optredens gepland staan, maar het is nog onduidelijk of die allemaal door zullen gaan.

Eerste optreden na beschuldigingen

Het optreden was de eerste keer dat Brand (49) in het openbaar werd gezien sinds hij door verschillende vrouwen wordt beschuldigd van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik. Dat nieuws kwam zaterdag naar buiten via een onderzoek van The Sunday Times, The Times en Channel 4 Dispatches. De vrouwen stelden dat de gebeurtenissen tussen 2006 en 2013 zouden hebben plaatsgevonden. Een van de vrouwen was naar eigen zeggen 16 jaar toen ze door Brand zou zijn misbruikt. Een ander beweert door hem te zijn verkracht in zijn huis in Los Angeles. Weer andere vrouwen beschuldigen de acteur en komiek van onder meer fysiek en emotioneel misbruik en seksuele intimidatie.

Al voor de publicatie ontkende Brand de beschuldigingen in een video op YouTube. Daarin zei hij dat zijn relaties vrijwillig waren.