Amsterdam Taarten Van Abel Kindertalkshow Z@pp

Siemon de Jong blikt terug op ’twintig prachtige jaren’ Taarten van Abel

Siemon de Jong heeft na twintig jaar afscheid genomen van het tv-programma Taarten van Abel. De bakker blikte zondag in een speciale aflevering met oud-kandidaten op NPO Zapp terug op “twintig prachtige jaren”. Vorige maand maakte de VPRO bekend dat De Jong stopt met de presentatie van het jeugdprogramma.

“Ik stop omdat ik na twintig jaar en driehonderd en nog wat afleveringen bang ben om mezelf te herhalen en dat bepaalde magie verdwijnt”, zei De Jong over zijn motivatie om te stoppen met presenteren. De bakker is twintig jaar lang bij kinderen uitgenodigd om samen met hen een taart te bakken voor een speciaal iemand. “Het is mooi geweest, we kunnen terugkijken op twintig prachtige jaren.”

Gehoord en begrepen

Volgens oud-kandidaat Jeffrey wist De Jong tijdens het bakken kinderen op hun gemak te stellen. “Je voelt je gehoord en begrepen, dat heeft me wel geholpen. Ik denk dat ik me daar zekerder door voelde.”

Het ga jullie goed

De Jong sloot de aflevering af met een woord van dank. “Ik stap nu uit de rol van bakker Abel en ik ga terug naar Siemon de Jong. Nou was er niet heel veel verschil, want ik speelde vooral mezelf. Bedankt voor het kijken en het ga jullie goed.”