Anniko Van Santen

Anniko van Santen hoopt dat kijkers Opsporing Verzocht ook de overstap maken

Anniko van Santen is van mening dat “de conclusie van het overstappen” van haar programma Opsporing Verzocht van NPO 1 naar NPO 2 “pas over enkele maanden te trekken is”. Dat zegt de 51-jarige presentatrice in gesprek met De Telegraaf. Opsporing Verzocht is dinsdagavond te zien op NPO 2 en staat daarmee lijnrecht tegenover kijkcijferkanon De Slimste Mens, dat op NPO 1 wordt uitgezonden

“Je moet meebewegen met de tijd. NPO 1 is nog steeds de hoofdspeler, maar de hele programmering verandert. NPO 2 kan een push krijgen doordat Kassa en Radar ook verhuizen”, meent Van Santen. “En mocht het niet werken, dan gaan we er alles aan doen om te zorgen dat we weer op een plek komen waar dit programma thuishoort.”

Trouwe kijkers

Van Santen benadrukt dat Opsporing Verzocht niet alleen bestaansrecht heeft om de hoeveelheid kijkers, maar omdat het programma eraan bijdraagt om zaken op te lossen. “Maar hoe meer mensen er kijken, hoe meer kans dat er tipgevers tussen zitten. Je hoopt – we hebben best veel trouwe, vaste kijkers – dat die de overstap met ons maken naar NPO 2.”

De presentatrice is al zeventien jaar het gezicht van het programma. Daarbij is zij ook de eindredacteur van de opsporingsshow.