Winterfotosessie Koninklijke Familie

Zijn dit de toekomstplannen van Alexia?

Het lijkt erop dat prinses Alexia de knoop heeft doorgehakt en heeft besloten waar ze wil gaan studeren. Grote kans dat dit in Groningen is.

De prinses heeft namelijk een mailadres bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dat heeft het ANP ingezien na berichtgeving van Dagblad van het Noorden. De RUG en de Rijksvoorlichtingsdienst willen een mogelijke inschrijving voor een studie door Alexia niet bevestigen.

De 18-jarige Alexia heeft momenteel nog een tussenjaar, maar begint komend schooljaar aan een opleiding. “Ik ben heel gelukkig geweest om veel te kunnen reizen, andere culturen te leren kennen en een jaar met andere dingen bezig te zijn”, zei de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Koningsdag. “Een beetje werken, een beetje reizen.”

Alexia zou niet de eerste royal zijn die in Groningen gaat studeren. Willem-Alexanders neven prins Maurits en prins Bernhard junior en zijn tante Christina studeerden ook in de noordelijke stad. Alexia’s zus Amalia koos twee jaar geleden voor Amsterdam.