Gettyimages 2157665142

Prinses Catherine straalt tijdens jaarlijkse militaire parade 

Prinses Catherine lijkt zich te vermaken tijdens Trooping the Colour, haar eerste openbare optreden in lange tijd. De prinses van Wales zwaaide en lachte zaterdag vanuit de koets naar het publiek dat was afgekomen op de jaarlijkse militaire parade ter ere van de verjaardag van de Britse monarch.

Catherine zat samen met haar kinderen George, Charlotte en Louis in het rijtuig. Volgens The Telegraph droeg de prinses de witte jurk die ze ook aanhad tijdens het kroningsweekend van Charles vorig jaar mei.

Lees ook: Prins William geeft update over gezondheid Catherine

Charles niet te paard

Koning Charles en koningin Camilla zwaaiden ook vanuit hun koets naar het aanwezige publiek. De koning nam dit jaar niet te paard deel. Zijn zoon prins William deed dat wel.

‘Goede en slechte dagen’

Het was nog niet helemaal zeker of Catherine, die wordt behandeld voor kanker, er zaterdag bij zou zijn. Haar aanwezigheid werd vrijdagavond aangekondigd. De prinses van Wales liet toen ook in een brief weten dat ze vooruitgang boekt, maar dat ze “goede en slechte” dagen heeft.

Rustig aan

Het is voor het eerst in lange tijd dat Catherine weer in het openbaar verschijnt. De prinses doet het ook de komende maanden nog rustiger aan, schreef ze in de brief. “Ik leer geduldig te zijn, vooral als het om onzekerheid gaat. Ik neem elke dag zoals hij komt, luister naar mijn lichaam en sta mezelf toe de broodnodige tijd te nemen om te genezen.”

Beeld: Getty Images