Anp 468618808

Koninklijke familie zwaait op balkon Buckingham Palace naar onderdanen, prins Louis (5) steelt de show

De Britse koning Charles en koningin Camilla hebben op het balkon van Buckingham Palace gezwaaid naar het publiek. De Mall tussen het paleis en Trafalgar Square was helemaal volgestroomd met tienduizenden mensen die een glimp van het gekroonde paar op wilden vangen. Maar al snel had bijna iedereen alleen nog maar oog voor prins Louis (5), die met zijn capriolen het hart van de toeschouwers stal.

Louis was natuurlijk van de partij met zijn ouders prins William, prinses Catherine, broertje George (9) en zusje Charlotte (8), en ook prinses Anne en prins Edward zwaaiden mee.

Louis’ opvallende ‘zwaaimethode’ zorgde voor de nodige hilariteit onder het publiek en de kijkers thuis:

Zij waren allen getuigen van een zogeheten flypast, die precies over het paleis heen vloog. Kleine Louis bleek behoorlijk onder de indruk:

Nadat de koninklijke familie van het balkon was verdwenen, kwamen Charles en Camilla terug om nog een laatste keer het publiek toe te zwaaien. Daarmee kwam een einde aan de officiële plechtigheden.

Groots kroningsconcert

Zondag vinden in heel het Verenigd Koninkrijk straatfeesten plaats en wordt bij Windsor Castle een kroningsconcert gehouden. Om de viering compleet te maken is maandag een nationale feestdag.