Zomerfotosessie Gezin Koning Willem Alexander

Koninklijke familie naar Rotterdam voor Koningsdag

De koninklijke familie is donderdag in Rotterdam om Koningsdag te vieren. De jarige koning Willem-Alexander en zijn gevolg staan daar volgens de organisatie een typisch Rotterdams, kleurrijk en divers programma te wachten.

De Oranjes beginnen de dag op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid waar Willem-Alexander, die 56 jaar wordt, zal worden toegezongen voor zijn verjaardag. Kinderen van meerdere scholen uit de buurt brengen het speciaal voor Koningsdag gecomponeerde lied Kings & Queens ten gehore.

De koninklijke familie wordt vervolgens op de Pretorialaan getrakteerd op muziek en dans van verschillende culturen en nationaliteiten. Ook worden onder meer acrobatische trucs opgevoerd. Zangeres Glenda Peters sluit met het lied Rotterdam het eerste deel van de dag af.

Watertaxi

Willem-Alexander en zijn familie reizen daarna vanaf de Maashaven met de watertaxi verder. Ze varen onder meer langs het voormalige passagiersschip ss Rotterdam en onder de Erasmusbrug door naar Plein 1940. Daarna wandelt het gezelschap naar de Blaak voor enkele muzikale optredens en sportdemonstraties.

De dag wordt afgesloten op een groot podium op de Binnenrotte bij de Markthal. Daar treden Rotterdamse artiesten als Davina Michelle, Ronnie Flex en Lee Towers op.