Rachel Hazes Eist Dat Yvonne Coldeweijer Video Verwijdert

Yvonne Coldeweijer heeft ‘veel vertrouwen’ in rechtszaak tegen Rachel Hazes

Yvonne Coldeweijer ziet de uitkomst van de rechtszaak die Rachel Hazes tegen haar aanspande vol vertrouwen tegemoet, zegt ze bij het betreden van de rechtbank van Amsterdam. Rachel sleepte de juicekoningin voor de rechter wegens “onjuiste en zeer kwetsende uitlatingen”.

“Als iemand het gevoel heeft dat ik iets onrechtmatigs heb gedaan mogen ze daar natuurlijk op handelen”, aldus Yvonne. “Zelf moet ik zeggen dat ik het een beetje onzin vind, dus wat mij betreft had het ook buiten de rechtbank om gekund. Maar mevrouw Hazes wilde het helaas anders doen.”

‘De’ brief

De zaak draait vooral over een video die Yvonne op haar juicekanaal Life of Yvonne plaatse, waarin ze uitlatingen doet over de betrokkenheid van Rachel bij het uitlekken van een brief van haar zoon André, gericht aan zijn – toen nog – vriendin Sarah van Soelen, en de gevolgen daarvan voor de relatie tussen moeder en zoon. Na een sommatie en de aankondiging van een kort geding die Yvonne kreeg van Rachel’s advocaat, verwijderde ze de video.

‘Ik heb gelijk’

Maar eind december postte Yvonne de video opnieuw. “Na een aantal weken kan ik niet anders dan concluderen dat ik wederom gelijk heb en dat er, sinds ik de brief heb ontvangen, geen enkel contact is tussen André en zijn moeder. We hebben de waarheid zelf kunnen aanschouwen en ik zal me daarom ook niet laten intimideren”, aldus de roddelvlogster.

Gecremeerde kroket

Rachel’s advocaat stuurde eind vorige week nog een extra sommatie, waarin haar verboden werd Rachel een “gecremeerde kroket” te noemen. De advocaat stelt in de sommatie dat het woord ‘gecremeerd’ naar de dood refereert en dat wordt door Rachel als pijnlijk ervaren.