Suzan & Freek

Suzan & Freek over winnen Top 40 Award Beste Live Act: ‘Supermooi compliment’

Suzan & Freek vinden het winnen van de Qmusic Top 40 Award voor Beste Live Act “een supermooi compliment”. Dat laat het duo, dat bestaat uit Suzan Stortelder en Freek Rikkerink, zaterdag aan het ANP weten na het in ontvangst nemen van de publieksprijs in Rotterdam Ahoy.

“We zijn superblij en vereerd dat we hebben gewonnen”, zegt Stortelder. Het voelt altijd even dubbel, omdat alle genomineerden “mensen zijn die het verdienen”, vervolgt ze. “Maar je bent toch altijd vereerd als mensen op jou stemmen.”

Het duo heeft ook vorig jaar deze prijs gewonnen. “We doen ons best met de band en crew om mooie dingen te doen”, zegt Rikkerink, die dit dan ook “een hele mooie waardering” noemt. Stortelder: “Iedereen doet alles om het zo mooi mogelijk te laten klinken.”

De Qmusic Top 40 Awards zijn bedoeld voor de scorende artiesten en nummers uit de Top 40 van het afgelopen jaar. Ook worden er publieksprijzen verdeeld, namelijk voor Beste DJ-act (nationaal en internationaal) en Beste Live Act (nationaal en internationaal).