Schermafbeelding 2023 02 27 Om 14.27.01

Samen de spanning in de relatie houden: zo doe je dat

Iets wat je soms hoort wanneer koppels de relatie verbreken is: ‘De spanning was gewoon weg.’. Maar hoe zorg je er nu samen voor dat jullie relatie spannend blijft, maar niet stressvol wordt? Er zijn genoeg activiteiten, handelingen en cadeaus die hierbij kunnen helpen. In deze blog zetten we een paar tips voor jullie op een rij zodat jullie het hoe dan ook spannend hebben samen.

Bloemen?

Wanneer je je partner wilt verrassen met een cadeau is één van de belangrijkste punten dat het iets nieuws moet zijn. Wanneer je elke twee weken met een soortgelijke bos bloemen thuis komt, gaat jouw partner dit verwachten in plaats van dat ze hierdoor nog verrast worden. Zorg er daarom voor dat je af en toe iets leuks aan je partner geeft, maar dat dit cadeau wel telkens iets anders is. De ene keer een mooie bos bloemen, de andere keer een paar handschoenen omdat je ze eerder die week zag bibberen toen ze zonder handschoenen op de fiets stapten. Door af en toe persoonlijke kleinigheidjes te geven, blijft jouw partner verrast. 

Blijf daten

Wanneer je al een langere tijd samen bent, helemaal als je samenwoont, wordt er minder vaak nog een date ingepland. Jullie zijn beiden druk en zien elkaar al (bijna) elke dag, waar is een date dan nog voor nodig? Toch zijn dates erg belangrijk om het spannend te houden. Jullie gaan er namelijk samen op uit en begeven je in een onbekende omgeving. Hierdoor leer je elkaar op een nieuwe manier kennen en kun je de hele week uitkijken naar jullie date. Blijf elkaar daarom meenemen naar nieuwe restaurantjes, ga minigolven en ga eens naar de sauna. 

Ook in bed

Onder de lakens nieuwe dingen uitproberen zorgt ook voor meer spanning. Daarnaast geven koppels die in bed veel experimenteren aan dat ze vaker samen in bed duiken. Kijk samen naar wat jullie zouden willen uitproberen en overleg dit ook met elkaar. Elkaar zomaar in bed verrassen zonder het van tevoren te overleggen kan namelijk zorgen voor verwarring. Probeer eens een nieuw standje uit of ga op zoek naar een nieuw speeltje voor in bed. Zo wil de één een buttplug gebruiken in bed terwijl de ander misschien liever begint met een vibrerend eitje. 

Woordgebruik

Het wordt natuurlijk vaker genoemd, maar communicatie is erg belangrijk. Zorg er daarom ook voor dat je dingen samen uitspreekt. Dit hoeven niet alleen lastige onderwerpen te zijn. Vergeet bijvoorbeeld niet je partner te vertellen dat je haar waardeert als ze de container aan de weg heeft gezet. Vertel hem dat hij er goed uitziet wanneer hij net onder de douche vandaan komt. Benadruk dat je trots op haar bent als ze een lange dag op werk heeft gehad. We maken nog wel eens de fout dit niet te benoemen en er maar vanuit te gaan dat onze partner dit wel weet. 

Samen meer tijd met elkaar besteden en nieuwe ervaringen opdoen is altijd leuk. Aan het eind van de dag gaat het er namelijk om dat jullie het samen fijn hebben. Vergeet daarom niet om ook echt van elk moment te genieten en niet te druk bezig te zijn met andere dingen.