Patricia Paay

Patricia Paay over Rob Kemps: ‘Hij dramde zo door’

Patricia Paay kijkt met gemengde gevoelens terug op het interview dat ze gaf aan Rob Kemps voor zijn programma De 10 Vragen. De tv-persoonlijkheid en voormalig zangeres had gedacht dat het veel “gezelliger” zou worden. Kemps “dramde” echter door met allerlei serieuze vragen, zo vertelde Paay donderdagavond in de SBS6-talkshow HLF8. Ook beweerde ze dat Kemps de vragen niet zelf zou hebben bedacht.

“Ik keek er enorm naar uit. Ik dacht: dat wordt gezellig want ja, het is natuurlijk Snollebollekes en alles. Dus ik dacht: dat wordt lachen. Maar het werd eigenlijk heel serieus”, aldus Paay, wiens gesprek vrijdagavond wordt uitgezonden. “Het werd zo serieus dat ik dacht: die vragen kunnen niet van jou komen. Ik kon me dat niet voorstellen. Het was zo serieus en hij dramde zo door.”

“Door dat doordrammen en al die vragen werd ik een beetje kregelig”, stelde Paay, die Kemps voor de rest “een heel leuke gozer” vond. “Maar ik vond eigenlijk dat hij meer zichzelf moest zijn.”

HLF8-presentator Sam Hagens haalde vervolgens het nieuws aan dat schrijfster Antoinnette Scheulderman Kemps tijdens de uitzending hielp en via een oortje met hem in contact stond, waarover sommige media afgelopen week schreven. “Ik moet wat verklappen, want ik heb er ook eentje”, zei Hagens terwijl hij zijn oortje tevoorschijn haalde. De andere gasten, radio-dj Gijs Staverman en presentator Frits Huffnagel, stelden dat dat in elk interviewprogramma de normaalste zaak van de wereld is.